Biografie
Jacobine J. van de Kamp
Geboren in Bennekom, NL
2 Oktober 1978
Woont en werkt in Amsterdam, NL


"Enthousiast, initiatiefrijk, creatief, sociaal en maatschappelijkbetrokken."


Naast mijn eigen vrije werk maak ik onder andere films, documentaires en videoclips voor de creatieve sector, instellingen en bedrijven. Ik ben een beeldend verteller; mijn films communiceren kernachtig en adequaat wat een opdrachtgever wil vertellen. Om tot een optimaal resultaat te komen, betrek ik graag de klant bij het proces van de totstandkoming van de film. Ik onderscheid me door het gemak waarmee ik met verschillende mensen communiceer. Ik zit net zo graag aan tafel met een bouwopzichter als dat ik brainstorm met een theatermaker of muzikant. Naast het maken van films werk ik als grafisch vormgever en bewerk ik foto's met Photoshop.


Contact
+31 624 251 547
jacobine@jacobinevandekamp.com


Opleiding
2001-2005 Akademie voor kunst en vormgeving St. Joost, Breda, audiovisueel
1998-2001 Grafisch Lyceum Utrecht, concept vormgeven, Utrecht


Opdrachten (selectie)
2015 Peter Greenaway
         Beeldbewerking en grafische vormgeving kunstcatalogi "I am Isaac" en "Eisensteins Mexican Ghosts"
2015 Peter Greenaway en Saskia Boddeke
         Camera en montage mbt de audiovisuele installatie "OBEDIENCE"
2015 Nineties Productions
         Internet teaser "Naar Bukowski"
2015 Nieuw Dakota
         Internet teaser "Kunstwaard"
2014 Staatsbosbeheer
         Camera en montage korte creatieve bedrijfsfilm "De Schoorlse Duinen"
2014 Nineties Productions
         Camera en montage theater installatie en internet teasers "De Kat van Iedereen"
2014 St. WOW, Stadsdeel West &Bureau Broedplaatsen Amsterdam
         Documentaire (28 min) "Wow In Progress"
2014 St. WOW, Stadsdeel West &Bureau Broedplaatsen Amsterdam
         Internet teasers "Wow What’s Happening”
2013 AVRO
         Montage, TV items voor het programma "Hoe Heurt Het Eigenlijk”
2012 IDTV/Tros
         Montage internet filmpjes "Cup Cake Cup"
2012 Lena Muller
         Video assistent theatervormgeving "Kleine Eyolf"
2012 Porma/G-Star
         Beeldbewerking van foto's met Photoshop
2012 Apoplectic
         Grading en montage van de videoclip "Going Home"
2012 Lena Muller
         Montage van afstudeerproject
2011 Fjodor Buis en Rob en Koen van Otterdijk
         Grafische ontwerp boek "Nederlands Hoop"
2010 Dekmantel Collective
         Camera en montage, internet teaser
2010 Sjenkels Hair
         Regie, idee, camera en montage, internet commercial
2010 Luiting en Mol communicatie
         Montage, internet teasers
2010 Jaap Scheeren
         Camera werkzaamheden voor een videoclip
2010 Malgosia Briefjes
         Camera werkzaamheden voor een documentaire
2009 Tom Musca
         Regie, camera, productie en montage, videoclip
2008 Tom Musca
         Regie, camera, productie en montage, VJ installatie en beeldverhalen
2007 Llink in Natura
         Cameo werkzaamheden
2007 Peter Drehmanns
         Regie, camera en montage, beeldverhalen met teksten
2007 Martin Riebeek
         Camera, korte video verhalen voor het project "Stories by heart" en ’Non Speaking Terms’
2006 Viewpoint Productions
         Regie en script, kort film item over het boek 'De donkere kamer van Damokles', voor het project "Lees Mij"
2006 KRO
         Regie en camera, 7 korte beeldverhalen voor internetsite


Filmografie (selectie)
2012 Ingatan (documentaire)
2011 Stoom (docu-fictie)
2009 After the Sunset (documentaire)
2009 Lucifer My Love (videoclip)
2009 Ballonnen (video-installatie)
2008 Joop (documentaire, in ontwikkeling)
2007 My Life Is Starting Over Again (video-installatie)
2006 Doka (kort beeldverhaal)
2006 Nagodów (video-installatie)
2006 Mist (video-installatie)
2005 Het Land Van Mijn Vader (documentaire)
2005 Woonwagenvrijheid (documentaire)
2003 Vurig naar stilte (fictie)
2003 Opa (documentaire)


Tentoonstellingen/vertoningen (selectie)
2011 Nederlands Film Festival, Utrecht, 'Stoom'
2010 Studio/K, Amsterdam, 'Mist'
2009 Paradiso, Amsterdam, Visuals voor muziek optreden
2008 Nederlands Filmfestival, Utrecht, 'DoKa'
2008 Verkadefabriek, Den Bosch, GDMW-festival, i.s.m. Tom Musca
2008 Cacaofabriek, Helmond, 'Mist'
2008 Museum Boijmans van Beuningen, internet, Vreemde filmwedstrijd, 'Mist'
2007 Club 11, Black Sheep Event, Amsterdam, 'Mist'
2006 KOP, Breda, Expositie 'Nagodow' en 'Mist'
2005 MovieW, Wageningen, 'Familie Vijfschaft'
2005 Film Front Festival, Gorinchem, 'Het land van mijn vader'
2005 Eindexpositie AKV Sint Joost, Breda, 'Het land van mijn vader'
2005 Premiere, Chassé theater, Breda, 'Het land van mijn vader'


Voorbeelden van workshops die ik geef
2010 Roet theater gezelschap
         Workshop videoclip of trailer maken voor middelbaar onderwijs
2013 Viewpointproductions
         Workshop korte boekverfilming voor middelbaar onderwijs mbt het 'Lees Mij Project'
2009 Lister (zorginstelling)
         Workshop documentaire film maken


Stipendia/subsidies
2006 Individuele subsidie, Nieuwe Brabantse Kunst Stichting, Breda
2005 Individuele subsidie, Nieuwe Brabantse Kunst Stichting, Breda


Nominaties
2005 Nominatie NPS/Prins Bernhard Cultuurfonds, 'Uur van de Wolf'


Residenties

2009 Virginie Janssens Stichting, Mas de Charrou, Lot (F)